Екскурзии

Незабравими преживявания и много емоции

По време на екскурзиите, курсистите, аниматорите, преподавателите и менторите имат възможност  да общуват като приятели и да преживеят весели моменти, които ще ги разсмиват дълго след лагера...

Фестивал на пясъчните фигури в Бургас

Едно от интересните и вече традиционни събития в Бургас през лятото е Фестивалът на пясъчните фигури. В приказния пясъчен град се появяват най-различни герои от детски филми като Шрек, Батман, Пепеляшка, Смърфовете, Малкият принц, пищни дворци и др. Деца и възрастни се забавляват на причудливо изваяните фигури, дело на сръчните ръце на творци от България и чужбина. Всеки посетил приказния град с удоволствие се връща всяка година и открива нови пясъчни фантазии, които оставят слънчеви спомени.

Z кемп ден 4 - целодневна екскурзия, обща снимка пред пясъчните фигури
Z кемп ден 4 - екскурзия за един ден, множество пясъчни фигури, Бургас
Z кемп ден 4 - целодневна екскурзия, пясъчни фигури в Бургас

Забавления в “XChallenge Park”

XChallenge Park” се намира в гр. Царево и е първият по рода си горски парк за алтернативни спортове. В парка децата ще се забавляват избирайки занимания като: катерене във въжена градина, каране на колела, кънки, опъване на палатков лагер, специално трасе за планинско колоездене. Забавленията са подходящи за тези, които обичат активните занимания, както и за тези, които са любопитни да опитат нещо ново. Всички занимания се провеждат под ръководството на опитни инструктори.

езиков детски лагер на морето Z кемп, Ден 21 - X-Challenge въжени градини - дете се прехвърля на ръце по хоризонтална въжена стълба
езикови ваканции на море Z кемп, Ден 36 - X-Challenge, момиче и момче, препятствие с висящи стъпала
езикови ваканции на море Z кемп, Ден 36 - X-Challenge, учител от екипа и момиче, препятствие с висящи стъпала

Аквапарк „Нептун“

Какво е ваканция край морето без Акварапк? Най-новият Аквапарк „Нептун“ се намира непосредствено до замъка „Влюбен във вятъра“ край с. Равадиново. Всяко дете ще може да изпробва многобройните водни атракциони – пързалки тайфун със спираловидни туби, гръмотевичен круиз, воден вихър с преплитащи се пързалки или просто да поплува в басейна. Слънчевите усмивки и доброто настроение са гарантирани.

Z кемп, ден 11 - аквапарк, обща снимка на цялата група
езикови ваканции на море Z кемп, Ден 36 - аква парк Нептун, река за плаване с голями пояси, снимка на три момчета
езикови ваканции на море Z кемп, Ден 36 - аква парк Нептун, комбинирана, водна пързалка

Разходка с лодка по река Велека

Без съмнение, устието на река Велека е едно от най-впечатляващите места по нашето Черноморие. Разходката с лодка по р. Велека ще остави във вашето дете ярък спомен и със сигурност ще поиска отново да го заведете на това приказно място. По време на разходката децата могат да видят каспийска блатна костенурка, черноврат гмурец, качулат корморан, малката черночела чайка, буревестник и много други птици.

детски езиков лагер на море Z кемп, ден 29 - разходка с лодка по река Велека - панорама
Z кемп, ден 17 - по река Велека - снимка на всички в лодката
Z кемп, ден 17 - по река Велека - момчета във водите на Велека

Конна езда в к-с „Черноморец”

Конете са интелигентни и чувствителни животни, а контактът с тях обогатява децата физически и емоционално. Училище по конна езда в к-с „Черноморец” се намира в град Приморско. Конната база разполага с обучени коне, някои от тях са специално тренирани за работа с деца – както за напреднали, така и за начинаещи, под наблюдението и напътствията на професионален  треньор.

езиков лагер за деца Z кемп, Ден 23 - конна езда - две момиченца галят кон
езиков лагер за деца Z кемп, Ден 23 - момиче язди кон с придружител
езиков лагер за деца Z кемп, Ден 23 - конна езда - момиче с каска седи върху кон

Магията на Беглик таш

На 15 км от гр. Царево, там където Странджа планина обгръща морския бряг, е скрито  мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ”. Децата ще усетят магията и духа на древните племена, обитавали тези земи. Наричано още и българския Стоунхендж, мистичното древнотракийско скално светилище е най-големият отпечатък, който са оставили траките по южното ни черноморие.  Това е мястото, където нашите предци са отдавали своята почит на Бога-Слънце и Богинята-Майка.

детски езиков лагер на море Z кемп, ден 29 - целодневна екскурзия Беглик Таш, деца със сини фланелки на лагера са седнали върху големи камъни
детски езиков лагер на море Z кемп, ден 29 - целодневна екскурзия Беглик Таш, скално образувание
детски езиков лагер на море Z кемп, ден 29 - целодневна екскурзия Беглик Таш, скала номер 10

Посещение на Исторически музей в Царево

Районът около Царево впечатлява не само с  природни забележителности, но може да се похвали и с богато историческо наследство.

Eкспозицията на историческия музей в Царево ще запознае децата с археологически находки от преди 3 000г. Сред тях са уникалните съкровища от с. Синеморец, сребърно монетно съкровище,  златно съкровище, и много други находки, които са ни оставени в наследство от тракийските племена, населяващи нашата страна.

Z кемп, ден 10 - музеят в Царево, служител на Зенира, екскурзовод и група деца около старинна, каменна плоча
Z кемп, ден 10 - музеят в Царево, служител на Зенира и група деца пред кукерски костюми
Z кемп, ден 10 - музеят в Царево, момиче седи пред стара, шевна машина

Частна ботаническа градина "Серафимови“

Ежегодно ботаническата градина, наречена от гостите „Райска“,  привлича над пет хиляди природолюбители. Децата имат възможност да се запознаят отблизо с над 2200 вида растения, които не са типични за нашите географски ширини. Любопитна е и богатата колекция от кактуси – над 1600 вида, събрани от цял свят. Леля Вася, една от собственичките, ще запали детското въображение като разкаже много интересни истории за пренасянето на растенията в България, как се отглеждат и какви грижи изискват.

Ботаническата градина се намира край с.Велика, на 16 км от гр.Приморско.

botanicheska-gradina-1
botanicheska-gradina-2
botanicheska-gradina-3

Аквапарк Приморско

Всяко дете обича да се забавлява, а на морето, едно от най-веселите и запомнящи се моменти е посещението на Аквапарк. Аквапарк Приморско предлага на децата множество водни пързалки - „ Октопод“, „Кобра“, „Камикадзе“, „Черна дупка“, „Слон“.

akvapark-primorsko-1
akvapark-primorsko-2
akvapark-primorsko-3

Замъкът в с. Равадиново

Замъкът в с.Равадиново, който се намира непосредствено до Созопол, наричан още замъка „Влюбен във вятъра”, е уникална атракция не само за нашата страна. Изграден от странджански камък, съдържащ следи от микродиаманти, замъкът променя цвета си в различното време на деня. Приказният разкош, сякаш излязъл от приказките, бронзовите скулптури, фонтанът на желанията, разходката в прекрасния парк, езерото с лебеди - всичко това ще остави емоционални спомени в децата. Те ще се забавляват и участвайки в игрите „Избягай, ако можеш“ или „Легендата“.

zamykyt-ravadinovo-1
zamykyt-ravadinovo-2
zamykyt-ravadinovo-3

Разходка по море с корабче „Робинзон“

Пътуване с корабче по море ще задоволи дори и най-смелите фантазии и желания за приключения на децата. Ще видят крайбрежието, близките градчета и селца през погледа на морски пътешественици, а солените морски пръски и лятното слънце ще допринесат за приключенския дух на преживяното.

korabtshe-robinzon-1
korabtshe-robinzon-2
korabtshe-robinzon-3

Поръчай каталог

to top button Call Now Button