Спорт и свободно време в Z camp

футбол, волейбол, сърф; музика, игри
Z кемп, ден 19 - мини голф в Царево - 4 момчета са застанали за снимка

Английски се учи най-бързо, когато се забавляваме

В центъра на всичко са децата
езикови ваканции за деца в България на море Z кемп, Ден 27 - музикална работилница - учител учи момче да свири на китара

Времето, което курсистите прекарват заедно с аниматорите, менторите и преподавателите извън класните стаи допринася най-много за напредването им в английския език.

Eзиковата ваканция в Z camp включва пълна развлекателна програма, която прави всеки момент от престоя на децата специален. Това ни гарантира, че за всяко дете e ангажирано и има максимална възможност да практикува английски, докато се забавлява с новите си приятели.

Когато лагерът е разположен само на 600 м. от морето, ходенето на плаж изглежда най-вероятното занимание, но ние не ограничаваме програмата само с това.

Всеки ден в Z camp работим за това курсистите да:

  •     останат любопитни
  •     станат по-уверени в собствените умения
  •     са отворени към новите неща
  •     уважават другите за техните умения
Спортни тренировки

Занимания 3 пъти седмично с професионални треньори

Като допълнение към 25 часовото обучение по английски, курсистите получават пълна тренировъчна програма като избират между различни спортни занимания. Треньорите се отнасят към всеки атлет с уважение и работят еднакво внимателно с всички деца. По време на езиковата ваканция всеки получава лични съвети и препоръки  от лицензираните треньори.

В следобедите, когато не се провеждат тренировки, се предлагат още танци, йога, мини Олимпийски игри, плажен тенис, ръгби, фризби и плажни игри.

летни езикови лагери за деца Z кемп, Ден 37 - на плажа - три момчета играят с топка, до тях знамето на лагера Z camp
Z_camp_volley

През 2020 в Z camp предлагаме

Целта на академия „Плажен волейбол“ е да помогне на всеки курсист да развие умения за игра на плажен волейбол.
Тренировките комбинират основните умения – пас отгоре, пас отдолу, блокада, сервиз, защита, атака. Това са умения, които можете да упражнявате дълго след като езиковата ваканция вече е приключила. Заниманията за начинаещи и напреднали волейболисти се водят отделно, за да могат всички да напреднат максимално според нивото си. Различните волейболни елементи ще бъдат практикувани и в игрова обстановка.

Z кемп, ден 17 - 2 деца и учител висят на футболната врата

Тренировките по футбол се водят от професионални инструктури и са подходящи както за момчета, така и за момичета.

Тренировъчната ни програма е насочена към развиването на технически и тактически умения в играчите. Често играем на малки терени за подобряване на уменията за подаване и бързина на придвижването.  Напредналите футболисти се фокусират върху подобряване на техническите си умения.

Тренировките се провеждат съвместно с няколко клуба по бойни изкуства. Преподават се различни изкуства съобразно гостуващата през съответния период школа. Преподават се различни техники и умения, като заниманията са съобразени с физическата подготовка на децата.

Z кемп, ден 20 - тенис корт - момиче с бели шапка, потниче, гуменки, държи ракета позира за снимкаНашата програма по тенис е разработена за тенисисти от всички нива и умения и е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали. Децата, които ще бъдат с нас между 8 юли и 18 август, ще имат възможност да тренират и с Майкъл Дюър, като по време на тренировки ще получават инструкциите си на английски и така ще напреднат още повече в изучаването на езика.

Предвидени са 3 тренировки седмично в групи от 5 деца с продължителност 30 или 60 минути според възрастта и опита на участниците.  Графикът на часовете може да бъде променян в зависимост от метеорологичните условия. Заниманията са срещу доплащане.

Тренировките по плуване се водят от сертифицирани инструктори. Заниманията са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. По преценка на инструктора, но само за напреднали занимания по плуване могат да се провеждат и в морето, при подходящи условия.

Тренировки се водят три пъти седмично.

cof

Заниманията  се провеждат в близката конна база. Продължителността на една тренировка е
30 или 60 мин съобразно възрастта и опи-
та на курсистите.

Музика

Пеене, китара, писане на песни, композиране ...

Повечето от нашите учители не само преподават английски, но се занимават и с музика - като хоби или като втора професия, свирят и пеят в различни групи, преподават музика.

В клуба по музика, ще могат да се включат както деца, които никога преди не са свирили на инструмент, така тези, които учат инструмент или пеят.

Начинаещите се учат да свирят на китара или да пеят, а тези, които се занимават с музика, могат да донесат своя музикален инструмент. Всички заедно са част от музикалната формация на лагера и под ръководството на музикалния директор подготвят представление.

Заниманията са три пъти седмично. Всеки може да избере музика или като основно замание на мястото на спортните тренировки или да се включи в English Club - музика, който се провежда в останалите дни.

Z кемп, ден 14 - музикална работилница - учител, 2 момичета и 2 момчета, всеки с китара, свирят

Това не са моите деца !

Дъщеря ми не пееше, а синът ми не свирише на китара! Какво се случи с тях през тези две седмици в Z camp?

Z кемп, ден 11 - аквапарк, обща снимка на цялата група
Екскурзии

Полудневни и целодневни екскурзии

Всяка седмица се провежда една целодневна и една полудневна екскурзия, като
част от дестинациите са: аква-
парк „Нептун“, Созопол, замъкът “Влюбен
във вятъра” в Равадиново, пясъчни фигури
в Бургас, разходка с лодка по река Велека и Беглик Таш.

Предлагат се и допълнителни екскурзии по желание до въжен парк Xchallenge, мини-голф в Царево и др.

Ето какво ще посетим това лято:

До Приморско, там където Странджа планина обгръща морския бряг, е скрито  мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ”. Децата ще усетят магията и духа на древните племена, обитавали тези земи. Наричано още и българския Стоунхендж, мистичното древнотракийско скално светилище е най-големият отпечатък, който са оставили траките по южното ни черноморие.  Това е мястото, където нашите предци са отдавали своята почит на Бога-Слънце и Богинята-Майка.

Едно от интересните и вече традиционни събития в Бургас през лятото е Фестивалът на пясъчните фигури. В приказния пясъчен град се появяват най-различни герои от детски филми като Шрек, Батман, Пепеляшка, Смърфовете, Малкият принц, пищни дворци и др. Деца и възрастни се забавляват на причудливо изваяните фигури, дело на сръчните ръце на творци от България и чужбина. Всеки посетил приказния град с удоволствие се връща всяка година и открива нови пясъчни фантазии, които оставят слънчеви спомени.

Замъкът в с.Равадиново, който се намира непосредствено до Созопол, наричан още замъка „Влюбен във вятъра”, е уникална атракция не само за нашата страна. Изграден от странджански камък, съдържащ следи от микродиаманти, замъкът променя цвета си в различното време на деня. Приказният разкош, сякаш излязъл от приказките, бронзовите скулптури, фонтанът на желанията, разходката в прекрасния парк, езерото с лебеди - всичко това ще остави емоционални спомени в децата. Те ще се забавляват и участвайки в игрите „Избягай, ако можеш“ или „Легендата“.

Без съмнение, устието на река Велека е едно от най-впечатляващите места по нашето Черноморие. Разходката с лодка по р. Велека ще остави във вашето дете ярък спомен и със сигурност ще поиска отново да го заведете на това приказно място. По време на разходката децата могат да видят каспийска блатна костенурка, черноврат гмурец, качулат корморан, малката черночела чайка, буревестник и много други птици.

   детски езиков лагер на море Z кемп, ден 29 - разходка по река Велека, две момчета и едно момиче

Z кемп, ден 10 - музеят в Царево, служител на Зенира, екскурзовод и група деца около старинна, каменна плоча

Районът около Царево впечатлява не само с  природни забележителности, но може да се похвали и с богато историческо наследство.

Eкспозицията на историческия музей в Царево ще запознае децата с археологически находки от преди 3 000г. Сред тях са уникалните съкровища от с. Синеморец, сребърно монетно съкровище,  златно съкровище, и много други находки, които са ни оставени в наследство от тракийските племена, населяващи нашата страна.

Ежегодно ботаническата градина, наречена от гостите „Райска“,  привлича над пет хиляди природолюбители. Децата имат възможност да се запознаят отблизо с над 2200 вида растения, които не са типични за нашите географски ширини. Любопитна е и богатата колекция от кактуси – над 1600 вида, събрани от цял свят. Леля Вася, една от собственичките, ще запали детското въображение като разкаже много интересни истории за пренасянето на растенията в България, как се отглеждат и какви грижи изискват.

Ботаническата градина се намира в с.Велика.

Екскурзии по желание

езикови ваканции на море Z кемп, Ден 36 - X-Challenge, учител от екипа и момиче, препятствие с висящи стъпалаXChallenge Park” се намира в гр. Царево и е първият по рода си горски парк за алтернативни спортове. В парка децата ще се забавляват избирайки занимания като: катерене във въжена градина, каране на колела, кънки, опъване на палатков лагер, специално трасе за планинско колоездене. Забавленията са подходящи за тези, които обичат активните занимания, както и за тези, които са любопитни да опитат нещо ново. Всички занимания се провеждат под ръководството на опитни инструктори.

езикови ваканции в България за деца Z кемп, ден 32 - мини голф - 3 момчета са вдигнали стикове във въздуха
В морската градина на Царево през 2018 откриха Мини голф игрище с 18 шампионатни дупки.
Прекрасната локация в близост до морето и под прохладната сянка на дърветата в морската градина правят екскурзията особено приятна в горещите летни дни.

езикови ваканции на море Z кемп, Ден 36 - аква парк Нептун, река за плаване с голями пояси, снимка на три момчетаезикови ваканции на море Z кемп, Ден 36 - аква парк Нептун, комбинирана, водна пързалкаКакво е ваканция край морето без Акварапк? Най-новият Аквапарк „Нептун“ се намира непосредствено до замъка „Влюбен във вятъра“ край с. Равадиново. Всяко дете ще може да изпробва многобройните водни атракциони – пързалки тайфун със спираловидни туби, гръмотевичен круиз, воден вихър с преплитащи се пързалки или просто да поплува в басейна. Слънчевите усмивки и доброто настроение са гарантирани.

Полудневната екскурзия до Морски спортен център включва два часа обучение и ползване на Падъл борд, каяк и разходка с катамаран. Местата са ограничени, тъй като в една група има място за 6 курсиста. Екскурзията се провежда в събота или неделя.

По време на екскурзиите, курсистите, аниматорите, преподавателите и менторите имат възможност  да общуват като приятели и да преживеят весели моменти, които ще ги разсмиват дълго след лагера...

летни езикови ваканции за деца Z кемп, ден 30 - модно шоу, весела снимка на 3 маскирани деца Музикални идоли
езиков детски лагер на морето Z кемп, Ден 21 - момче легнало на земята с очертание около тялото, до него друго момче Криминална история
Z кемп, ден 11 - модно шоу космос, момиче с пола от метално фолио, гримирано с бели очи и зелен венец на главата Мода в Космоса
летни езикови лагери за деца Z кемп, ден 31 - караоке вечер, момиче пее пред микрофон Вечер на талантите
Z_camp fire Лагерен огън и Калата ни свири на гайда
Z кемп, ден 10 - лагерен огън, всички деца, и служители са седнали около огъня Лагерен огън на брега на морето
летни езикови лагери в България Z кемп, Ден 34 - рожден ден - реч пред тортата и не за първи път ... Рожден ден
Z кемп, ден 2, готварство - главния готвач с шапка и черпак Криминална история
Z кемп, ден 3, фоайе, група деца са застанали за снимка А къде са пуканките - кино вечер
Вечерни занимания
При нас всяка вечер е различна

Когато слънцето се залезе, започват едни от любимите забавления в Z Camp. Всяка вечер след вечеря има планирано нещо различно. Подготовката на вечерната програма е една от големите задачи на нашия английски екип, когато се готвим за летния лагер. Осем седмичен лагер с английски означава 55 вечерни забавления с английски. И докато някои от най-любимите, всички повтарят с удоволствие, то ние винаги се стремим да предложим нещо ново и изненадващо, както за децата, които участват да първи път в езиковата ваканция, така и за многото деца и тийнейджъри, които се връщат за втори път в Z camp.

Поръчай каталог

to top button