Спорт и свободно време в The British Summer Camp

футбол, волейбол, сърф; музика, игри
pregradka2

Английски се учи най-бързо, когато се забавляваме

В центъра на всичко са децата
music club5

Времето, което курсистите прекарват заедно с аниматорите, менторите и преподавателите извън класните стаи допринася най-много за напредването им в английския език.

Eзиковата ваканция в The British Summer включва пълна развлекателна програма, която прави всеки момент от престоя на децата специален. Това ни гарантира, че всяко дете e ангажирано и има максимална възможност да практикува английски, докато се забавлява с новите си приятели.

Когато лагерът е разположен само на 600 м. от морето, ходенето на плаж изглежда най-вероятното занимание, но ние не ограничаваме програмата само с това.

Всеки ден в The British Summer Camp работим за това курсистите да:

  •     останат любопитни
  •     станат по-уверени в собствените умения
  •     са отворени към новите неща
  •     уважават другите за техните умения
Спортни тренировки

Занимания по спорт 3 пъти седмично с професионални треньори

Като допълнение към 25 часовото обучение по английски, курсистите получават пълна тренировъчна програма като за всяка седмица от престоя си се избира един от предлаганите спортни модули: плажен волейбол, тенис на корт, уиндсърф, футбол, мултиспорт, плуване, скейтборд и BMX. Интструкторите се отнасят към всеки атлет с уважение и работят еднакво внимателно с всички деца. По време на езиковата ваканция всеки получава лични съвети и препоръки  от лицензираните треньори.

В следобедите, когато не се провеждат тренировки, се предлагат още танци, мини Олимпийски игри, плажен тенис, ръгби, фризби и плажни игри.

basket10

I played all the sports with my teachers

One of the other best things are the sports I played - football, volleyball and tennis. I played all the sports with all the kids and teachers and we had professional coaches.

 

летни езикови лагери за деца Z кемп, Ден 37 - на плажа - три момчета хващат топката, до тях знамето на лагера Z camp
from My Z camp Experience

BMX колела

Колелото BMX е отдавна познато на децата - много от тях искат да овладеят ефектни трикове, но както всяко нещо, и то има своите особености. Занятията се провеждат на базата на XChallange Park в гр. Царево, под ръководството на опитни инструктори. По време на обучението децата работят върху основни елементи и изграждат правилни и безопасни навици за каране на BMX колела:

- подобряване на стойката и баланса върху колелото;

- изграждане на умения за повдигане на предна и задна гума във въздуха, за скачане с двете гуми на колелото едновременно, използване на основните рампи и уреди в парка;

- изграждане на основни умения за “ротационни трикове” (подготовка за градуси)

Занятията се доплащат и са подходящи за начинаещи и средно напреднали, провеждат се три пъти седмично, във вторник, четвъртък и петък.

bmx5 Първи уроци
bmx7 Първи уроци
bmx3 Първи стъпки

Скейтборд

Всяко дете поне веднъж е пробвало да кара скейтборд, защото скейтът е атрактивен и екстремен. Освен че изисква много тренировки и много каране, скейтбордът крие своите трикове, които опитните инструктори на XChallange Park в гр. Царево ще споделят с нашите лагерници.

Обучението е подохдящо за начинаещи и обхваща трениране на такива умения като:

- основна стойка на скейтборда и как се пази баланс и  придвижване със скейтборда;

- спиране със скейтборда и завиване;

- изграждане на умения за използване на мини рампата в парка (помпане на normal и switch, kick turn, drop in).

Занятията се доплащат и са подходящи за начинаещи и се провеждат във вторник, четвъртък и петък.

scate 1 Първи стъпки
scate9 Първи опити
scate5 Урок
scate3 Вече мога

Тренировки по плажен волейбол

за начинаещи и напреднали

Целта на академия „Плажен волейбол“ е да помогне на всеки курсист да развие умения за игра на плажен волейбол.
Тренировките са включени в основната цена на курса и комбинират основните умения – пас отгоре, пас отдолу, блокада, сервиз, защита, атака. Това са умения, които можете да упражнявате дълго след като волей кампа вече е приключил. Заниманията за начинаещи и напредвали волейболисти се водят отделно, за да могат всички да напреднат максимално според нивото си. Независимо какви са индивидуалните умения, треньорите в ще се отнасят към всеки атлет с уважение и ще работят еднакво внимателно с всички деца. По време на кампа всяко едно дете ще получи лични съвети и препоръки от гост – треньора и от лицензираните треньори на кампа. Различните волейболни елементи ще бъдат практикувани и в игрова обстановка.

volley1
volley17
volley

Тренировки по тенис на корт

Нашата програма по тенис е разработена за тенисисти от всички нива и умения. Като допълнение към 25 часовото обучение по английски учениците получават пълна тренировъчна програма по тенис подходяща както за начинаещи така и за напреднали. Заниманията са срещу доплащане и се провеждат на близкия тенис корт, който е на 10 мин пеша от базата на лагера. Кортът е с червен клей и изисква курсистите да са със специални маратонки за червен корт.

В работата с децата се ръководим от нивото на участниците.

С участниците, които са начално ниво започваме от запознаване с основните удари, движение по корта и запознаване с играта като цяло.

При по-напредналите в трунировките по тенис се занимаваме с физическите и ментални аспекти на тениса, вкл. бързина, повратливост и фитнес. Ако нивото ни позволява работим да подобрим техниката, стойката, да вкараме по-голяма сила в ударите и по-добрия избор на удар.

Според уменията си, курсистите може да влизат в състезателни ситуации, за да подобрят играта в мачове.

tennis
tennis2
tennis3
tennis6
tennis7

Мултиспорт

в лагера

Тези, които не могат да решат какъв спорт да практикуват, могат да се включат в заниманията по Мултиспорт. Нашият екип организира различни игри със спортен характер и често са съобразени с желанията на децата: йога, народна топка, тенис на маса, мини-олимпийски игри и др.

8-z-camp-2019-седм5-ден5-спортен-следобед
2-z-camp-2019-седмица3-ден5-футбол
2-z-camp-2019-седмица3-ден7-настолни-игри

Обучение по уиндсърф

Английски и сърф лагерът предлага уиндсърф уроци за начинаещи и напреднали. Предвидени са 3 тренировки по уиндсърф  седмично в групи от 5 деца с продължителност 30 или 60 минути според възрастта и опита на участниците. В зависимост от метеорологичните условия може да се предложи замяна на урока по уиндсърф с друг воден спорт като сърф, скимборд и SUP. Занятията са срещу доплащане и са подходящи за начинаещи и средно напреднали, провеждат се три пъти седмично, във вторник, четвъртък и петък.

Z_camp_sport_surf втори урок
5 сърф за напреднали
3 На някои им се отдава
8
6 SUP за дните без вятър
10 Сърф за дните с вълни
4 ... докато си почиваме

Тренировки по футбол

за момичета и момчета

Тренировките по футбол са включени в основната цена на курса и се водят от професионални инструктури и са подходящи както за момчета, така и за момичета.

Тренировъчната ни програма се фокусира върху развитието на технически и тактически умения в играчите. В зависимост от броя желаещи да тренират футбол, провеждаме тренировките или на тревното игрище на базата на лагера или на близкия стадион.  Когато целим подобряване на уменията за подаване, бързина на прeдвижванeто, техниката и разбирането на играта, играем на малък тартанов терен на пешеходно разстояние от лагера.

foot14 Football is Fun
foot21

Тренировки по плуване

в басейн

Тренировките по плуване се водят от сертифицирани инструктори в 25 метровия басейн на базата на лагера. Заниманията са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали, тъй като всеки курсист получава задания съобразени с неговите умения.

Тренировки са срещу доплащане и са подходящи за начинаещи и средно напреднали, провеждат се водят три пъти седмично - във вторник, четвъртък и петък.

20190711_163602 Първи уроци
DSC_0012 (1)
Музика

Пеене, китара, писане на песни или композиране ...

Повечето от нашите учители не само преподават английски, но се занимават и с музика - като хоби или като втора професия, свирят и пеят в различни групи, преподават музика.

В клуба по музика, ще могат да се включат както деца, които никога преди не са свирили на инструмент, така тези, които учат инструмент или пеят.

Начинаещите се учат да свирят на китара или да пеят, а тези, които се занимават с музика, могат да донесат своя музикален инструмент. Всички заедно са част от музикалната формация на лагера и под ръководството на музикалния директор подготвят представление.

Заниманията са включени в основната цена на курса и се три пъти седмично.

pesni4

Музиката вече е част от живота ни

Не мога да позная децата си!

Дъщеря ми не пееше, а синът ми не свирише на китара! Какво се случи с тях през тези две седмици в Zenira camp?

eks2
Екскурзии

Полудневни и целодневни екскурзии

В сряда и събота провежда една целодневна и една полудневна екскурзия, с изключение на дните на пътуване,. Част от дестинациите са: Созопол, замъкът “Влюбен във вятъра” в Равадиново, пясъчни фигури в Бургас, разходка с лодка по река Велека и Беглик Таш, Миниголф Царево, Camel Park и др.
Предлагат се и допълнителни екскурзии срещу доплащане по желание до въжен парк Xchallenge, Обърнатата къща, Аквапарк и др.

Бегликташ

bekl17
bekl13

До Приморско, там където Странджа планина обгръща морския бряг, е скрито  мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ”. Децата ще усетят магията и духа на древните племена, обитавали тези земи. Наричано още и българския Стоунхендж, мистичното древнотракийско скално светилище е най-големият отпечатък, който са оставили траките по южното ни черноморие.  Това е мястото, където нашите предци са отдавали своята почит на Бога-Слънце и Богинята-Майка.

Пясъчните фигури в Бургас

2-z-camp-2019-седмица6-ден4-пясъчни-фигури

Едно от интересните и вече традиционни събития в Бургас през лятото е Фестивалът на пясъчните фигури. В приказния пясъчен град се появяват най-различни герои от детски филми като Шрек, Батман, Пепеляшка, Смърфовете, Малкият принц, пищни дворци и др. Деца и възрастни се забавляват на причудливо изваяните фигури, дело на сръчните ръце на творци от България и чужбина. Всеки посетил приказния град с удоволствие се връща всяка година и открива нови пясъчни фантазии, които оставят слънчеви спомени.

Разходка с лодка по река Велека

Без съмнение, устието на река Велека е едно от най-впечатляващите места по нашето Черноморие. Разходката с лодка по р. Велека ще остави във вашето дете ярък спомен и със сигурност ще поиска отново да го заведете на това приказно място. По време на разходката децата могат да видят каспийска блатна костенурка, черноврат гмурец, качулат корморан, малката черночела чайка, буревестник и много други птици.

Замък "Влюбен във вятъра" , с.Равадиново

IMG_20220721_132323 (1)

Замъкът в с.Равадиново, който се намира непосредствено до Созопол, наричан още замъка „Влюбен във вятъра”, е уникална атракция не само за нашата страна. Изграден от странджански камък, съдържащ следи от микродиаманти, замъкът променя цвета си в различното време на деня. Приказният разкош, сякаш излязъл от приказките, бронзовите скулптури, фонтанът на желанията, разходката в прекрасния парк, езерото с лебеди - всичко това ще остави емоционални спомени в децата. Те ще се забавляват и участвайки в игрите „Избягай, ако можеш“ или „Легендата“.

Царево - Миниголф

exgolf7
В морската градина на Царево през 2018 откриха Мини голф игрище с 18 шампионатни дупки. Прекрасната локация в близост до морето и под прохладната сянка на дърветата в морската градина правят екскурзията особено приятна в горещите летни дни.

Созопол

eks14

Най-старият град по нашето черноморие, Созопол е любима и чакана екскурзия. Освен лятната туристическа глъчка, историческото наследство на траките, римляните и византийците е на всяка крачка: археологически разкопки, запазена крепостна стена, църковни икони и дървени иконостаси, калдъръмени настилки. Археологическият резерват Старинен Созопол е „арена“ на множество опознавателни игри за нашите лагерници.

 

Несебър

eks10

Страбон, Месамбрия или познатият на всички Несебър не спира да ни очарова със своите гледки и характерна архитектура. Древни гърци и тракийци, римляни, византийци и османци са оставили своя отпечатък в архитектурните исторически паметници, църкви и артефакти, събрани в градските музеи. А нашите лагерници се потапят в историята и културата му с куизове и образователни игри. Знаете ли, че според данни от древността, легендарният автор на басни Езоп е роден в Месебрия и е от тракийски произход?

Camel Park

camel11

Всяко дете иска да види отблизо камила или пък да я поязди! Посещението на Camel Park, единственият в България и Източна Европа парк с камили, е чакано от всяко дете в лагера ни.

По време на екскурзиите, курсистите, аниматорите, преподавателите и менторите имат възможност  да общуват като приятели и да преживеят весели моменти, които ще ги разсмиват дълго след лагера...

летни езикови ваканции за деца Z кемп, ден 30 - модно шоу, весела снимка на 3 маскирани деца Музикални идоли
езиков детски лагер на морето Z кемп, Ден 21 - момче легнало на земята с очертание около тялото, до него друго момче Криминална история
Z кемп, ден 11 - модно шоу космос, момиче с пола от метално фолио, гримирано с бели очи и зелен венец на главата Мода в Космоса
летни езикови лагери за деца Z кемп, ден 31 - караоке вечер, момиче пее пред микрофон Вечер на талантите
Z_camp fire Лагерен огън и Калата ни свири на гайда
Z кемп, ден 10 - лагерен огън, всички деца, и служители са седнали около огъня Лагерен огън на брега на морето
летни езикови лагери в България Z кемп, Ден 34 - рожден ден - реч пред тортата и не за първи път ... Рожден ден
Z кемп, ден 2, готварство - главния готвач с шапка и черпак Криминална история
Z кемп, ден 3, фоайе, група деца са застанали за снимка А къде са пуканките - кино вечер
Вечерни занимания
При нас всяка вечер е различна

Когато слънцето се залезе, започват едни от любимите забавления в The British Summer Camp. Всяка вечер след вечеря има планирано нещо различно. Подготовката на вечерната програма е една от големите задачи на нашия английски екип, когато се готвим за летния лагер. Осем седмичен лагер с английски означава 55 вечерни забавления с английски. И докато някои от най-любимите, всички повтарят с удоволствие, то ние винаги се стремим да предложим нещо ново и изненадващо, както за децата, които участват да първи път в езиковата ваканция, така и за многото деца и тийнейджъри, които се връщат за втори път в The British Summer Camp.

Поръчай каталог

to top button