Обучението по английски в Z CAMP

Английски ваканционен курс с британски преподаватели в България

Какво е да учиш английски с удоволствие

50 учебни часа за двуседмичен курс

за деца от 9 - 11 години и от 12 - 15 години

Нашият езиков ваканционен курс предоставя възможност на учениците да практикуват английски език в среда, която е възможно най-близка до тази на типичния езиков курс в Англия или Америка, без нуждата да се пътува извън България. За да постигнем това в екипа смe включили преподаватели и аниматори от Англия, както и т.нар. ментори.

За кого е подходящо обучението

Курсът е подходящ както за ученици, които не посещават допълнителни часове по английски извън училище, така и за тези, които ходят на допълнителни курсове или частни уроци, а също и за деца, които не изучават английски през учебната година.

Курсистите се разпределят в отделни класове според възрастта и нивото на владеене на езика. В нивата В2 и С1 се акцентира върху сложни езикови структури, водене на дебати, създаване на текст по определена тема, креативно писане.

Какво включва обучението

Включени са 25 учебни часа седмично интерактивно обучение с преподаватели и аниматори от Англия. Всеки ден има 4 часа обучение и 1 час работа в клуб по интереси извън класните стаи. В обучителните класове се използва интерактивна методика и интегрирано обучение по теми, интересни за учениците (CLIL). Целта на обучението е децата да добият увереност в езиковите си знания и умения, а пасивният речник от думи, който притежават, да се активизира чрез ежедневното общуване на английски език в лагера.

English Club

Три пъти седмично се провежда English Club  които провокират курсистите да приложат на практика наученото в клас. Курсистите избират от 5 различни теми тази, която им е най-интересна, и се разпределят по клубовете не според възрастта или нивото си, а според интересите си. Темите се определят гъвкаво според интересите на учениците и може да включват: готварство, театър, изкуства и занаяти, игри за ума, проекти, заснемане на филм, музика, журналистика и др.

Курсистите се разпределят в отделни класове според възрастта и нивото на владеене на езика. В нивата В2 и С1 се акцентира върху сложни езикови структури, водене на дебати, създаване на текст по определена тема, креативно писане.

Нашият екип от британски преподаватели, аниматори и ментори

Ментори

английски и български ученици между 15 - 18 години, които се обучават в лидерски умения и които ще участват в заниманията за свободно време и спорт, както и ще влизат в часовете заедно с курсистите от напредналите групи Advanced Learners.

Тест по английски език

В първия ден от курса провеждаме тест по английски език, за да може всеки курсист да бъде разпределен в подходящото ниво. Двете възрастови групи 9 – 11 г. и 12 – 15 г. се обучават в отделни класове, което позволява на преподавателите да адаптират темите и учебните методи към нивото и възрастта на курсистите в групата.

Допълнително индивидуално обучение по английски

Ако вашето дете трябва да повиши знанията си до конкретно езиково ниво или има нужда от по-интензивна подготовка, срещу доплащане можем да ви предложим индивидуално обучение. Заниманията се провеждат два пъти седмично и може да застъпят част от свободното време.

Английски език за напреднали (12 - 15 год)

за деца с В2 и по-горе

Ако детето ви учи английски още от детската градина или от както се помните, най-вероятно вече може да се справя с езика сравнително лесно. Детето ви може да е издържало изпити по английски и може да считате, че не е нужно да инвестирате допълнително време и пари в обучение по английски през лятото.

Но това, което се случва в реалността е, че езиковата употреба при децата, дори и на родния им език, се развива паралелно с интересите им. Скоро може да се изненадате, че вашият малък експерт по английски език се притеснява да се включи в разговора, ако темата се отдалечи от зоната му на комфорт и включва непознати думи.

 

Тук идва на помощ нашата програма за напреднали

Учениците, които посещават този курс, следват една и съща програма за спорт и свободно време, но учат английски в отделни групи.

Обучение за напреднало ниво

В часовете, се прилага ингериран интерактивен подход на обучание, за да се задържи вниманието на курсистите, като постепенно учителите разширяват темите и извеждат курсистите извън тяхната зона на комфорт. По този начин разширяват техния активен речник и използването на езика не само за познати теми.

Целта на този етап на преподаване на младите курсисти в лагера Зенира е провокиране на тяхното любопитство и развиване на чувствителност към езиковото разнообразие. Нашият иновативен подход ще стимулира желанието на курсистите да разширяват своя запас от думи и езикови структури. Събуждането на това желание, сами да обогатяват използването на език, е ключово за тях,за да могат да продължат да подобряват владеенето на езика, дори когато един ден спрат да посещават курсове за чуждоезиково обучение.

И така, когато един ден вашето пораснало дете започне да учи английски език в гимназия или университет, или да започне работа, изискваща използването на специфичен английски, пасивните езикови умения ще спомогнат за бързото интегриране в новата езикова среда.

Да научим децата да се „самообучават“ по отношение на езикови умения е важно, за да може по-късно през живота им, когато сферите на интереси им се разширят, езиковите умения да се надграждат плавно и те без усилие да може да навлизат в нови теми.

Ето как правим ученето на английски забавно за всеки

English Club

В Клубове по интереси всеки може да открие ново прeдизвикателство - журналистика, готварство, екология, инженерство, разказване на истории, музика и обучението е на английски...

Седмична тема

Избираме различна тема всяка седмица и всичко, което правим е свързано с нея - часовете по английски, дискотеката, модното ревю, English Clubs, екскурзиите...
Професиите на бъдещето, Космос, Музика, Филмово изкуство.....

Резултата

Z_camp_sport_tennis Седмична тема
летни езикови ваканции за деца Z кемп, ден 30 - изкуство и занаяти - макет на мост от спагети и тиксо Професиите на бъдещето
Z кемп, ден 12 - час по английски, тема Космос - картички от Космоса до Земята Космос
Z кемп, ден 14 - музикална работилница - 3 момичета показват саморъчно направен музикален инструмент от завързани, висящи, стъклени бутилки Музиката през вековете
Z кемп, ден 3, час по английски език, момчета пишат седнали на земята Да пишем песни на английски
Z кемп, ден 9 - изкуства и занаяти, ръчно изработена планета Как се живее на планетата Zenira
fullday-featured екология
prof-university-experience-1 Какво да учиш, за да живееш така както искаш?
razni2 Какво е да бъдеш учител

Поръчай каталог

to top button