Обучението по английски в Z CAMP

Ваканционен курс, За напреднали, Семейни курсове, Дневен лагер

Ваканционен курс

за деца 9-11 год и 12-15 год

за деца от 9 - 11 години и от 12 - 15 години

Нашият езиков ваканционен курс предоставя възможност на учениците да практикуват английски език в среда, която е възможно най-близка до тази на типичния езиков курс в Англия или Америка, без нуждата да се пътува извън България. За да постигнем това в екипа смe включили преподаватели и аниматори от Англия, както и т.нар. Ментори - английски ученици между 15 - 18 години, които се обучават в лидерски умения и които ще участват в заниманията за свободно време и спорт, както и ще влизат в часовете заедно с курсистите от напредналите групи Advanced Learners.

Курсът е подходящ както за ученици, които не посещават допълнителни часове по английски извън училище, така и за тези, които ходят на допълнителни курсове или частни уроци, а също и за деца, които не изучават английски през учебната година.

Тест по английски език

В първия ден от курса провеждаме тест по английски език, за да може всеки курсист да бъде разпределен в подходящото ниво. Двете възрастови групи 9 – 11 г. и 12 – 15 г. се обучават в отделни класове, което позволява на преподавателите да адаптират темите и учебните методи към нивото и възрастта на курсистите в групата.

Какво включва обучението

Обучението включва 20 учебни часа на седмица – 4 часа обучение по английски език на ден и 5 часа седмично работа в клубове по интереси, които се провеждат в неформална среда извън класните стаи.

В Клубовете по интереси прилагаме интегриран интерактивен подход в обучението, който да провокира курсистите да приложат на практика наученото в клас. Курсистите избират от 5 различни теми тази, която им е най-интересна, и се разпределят по клубовете не според възрастта или нивото си, а според интересите си. Темите се определят гъвкаво според интересите на учениците и може да включват: готварство, театър, изкуства и занаяти, игри за ума, проекти, заснемане на филм, музика, журналистика и др.

Допълнително индивидуално обучение

Ако вашето дете трябва да повиши знанията си до конкретно езиково ниво или има нужда от по-интензивна подготовка, срещу доплащане можем да ви предложим индивидуално обучение. Заниманията се провеждат два пъти седмично и може да застъпят част от свободното време.

Занимания за свободното време

Също както при езиковите ваканции в чужбина, курситите учат не само в класната стая. Програмата ни за свободното време е неразделна част от учебния процес.

Аниматорите ни са англоговорящи и това помага на курсистите, дори и по-голяма част от тях да са българи, да говорят на английски, когато играят различни игри.

Заниманията за свободното време включват игри на базата на лагера, различни спортни и не спортни състезания, плажни игри и много интересни и забавни дейности, които нашите английски аниматори ще провеждат.

Спорт

Голямо предимство за курсистите е това, че базата на езиковия център разполага със собствен двор, който включва 3 тенис корта, 2 игрища за плажен волейбол и плажен тенис, зона за бойни изкуства, игрище за мини футбол и др. Допълнително ползваме футболния стадион и клуба по ветроходство в Царево, както и центъра за водни спортове на плажа.

Мултиспорт

Три следобеда седмично курсистите се занимават с отборни игри, изкуства, футбол, тенис, танци, йога, мини Олимпийски игри, плажен тенис и плажен волейбол, тенис на корт и др. Всеки от трите следобеда се предлага избор между 2 или 3 спорта или изкуство, като заниманията се провеждат от груповите ръководители, не от професионалните треньори, както в останалите курсове.

Английски и екстра спорт

Тези, които жeлаят да комбинират обучението по английски с по-интензивни тренировки по спорт, могат да избират различни опции за всяка седмица от престоя си. Заниманията по всеки спорт се водят от професионални треньори.

Включено в таксата на курса се предлагат  тренировки по:
  • Английски и Волейбол / Плажен волейбол
  • Английски и тенис
  • Английски и футбол
  • Английски и бойни изкуства

Срещу доплащане може да бъдат избрани:

  • Английски и ветроховдсто
  • Английски и сърф
  • Английски и конна езда

Английски език за напреднали (12 - 15 год)

за деца с В2 и по-горе

Ако детето ви учи английски още от детската градина или от както се помните, най-вероятно вече може да се справя с езика сравнително лесно. Детето ви може да е издържало изпити по английски и може да считате, че не е нужно да инвестирате допълнително време и пари в обучение по английски през лятото.

Но това, което се случва в реалността е, че езиковата употреба при децата, дори и на родния им език, се развива паралелно с интересите им. Скоро може да се изненадате, че вашият малък експерт по английски език се притеснява да се включи в разговора, ако темата се отдалечи от зоната му на комфорт и включва непознати думи.

 

Тук идва на помощ нашата програма за напреднали

Учениците, които посещават този курс, следват една и съща програма за спорт и свободно време, но учат английски в отделни групи.

Обучение за напреднало ниво

В часовете, се прилага ингериран интерактивен подход на обучание, за да се задържи вниманието на курсистите, като постепенно учителите разширяват темите и извеждат курсистите извън тяхната зона на комфорт. По този начин разширяват техния активен речник и използването на езика не само за познати теми.

Целта на този етап на преподаване на младите курсисти в лагера Зенира е провокиране на тяхното любопитство и развиване на чувствителност към езиковото разнообразие. Нашият иновативен подход ще стимулира желанието на курсистите да разширяват своя запас от думи и езикови структури. Събуждането на това желание, сами да обогатяват използването на език, е ключово за тях,за да могат да продължат да подобряват владеенето на езика, дори когато един ден спрат да посещават курсове за чуждоезиково обучение.

И така, когато един ден вашето пораснало дете започне да учи английски език в гимназия или университет, или да започне работа, изискваща използването на специфичен английски, пасивните езикови умения ще спомогнат за бързото интегриране в новата езикова среда.

Да научим децата да се „самообучават“ по отношение на езикови умения е важно, за да може по-късно през живота им, когато сферите на интереси им се разширят, езиковите умения да се надграждат плавно и те без усилие да може да навлизат в нови теми.

Семейни курсове

персонализирани индивидуални и групови английски класове с местни учители за възрастни

индивидуално и групово обучение по английски език за възрастни

Знаем, че езиковите ваканции често са толкова забавни, че и родителите биха искали да се включат в тях.

Това не е проблем с нашия модул за обучение за възрастни. Той позволява в часовете, когато децата имат спортна програма или посещение на плажа, да се провеждат групови или индивидуални часове по английски език за родители.

В зависимост от нивото и целите ви, както и от броя на курсистите за конкретната сесия, ще ви предложим индивидуално или групово обучение.

Метод на преподаване

Преподаването в по-голямата си част има за цел да провокира свободното използване на езика в различни ситуации и не толкова да допълва граматиката. Все пак – лято е!

Индивидуални часове

По време на индивидуалните часове преподавателите ни ще имат възможност да съобразят обучението с вашите нужди и интереси, което ще гарантира бърз напредък в овладяването на езика.

 

Обучение в малки групи

Малките групи позволят използването на интуитивен подход и различни техники на обучение, което цели преодоляването на изградената с години резистентност, когато многократно сте започвали и спирали изучаването на езика.

Дневен лагер

за деца, отседнали със семейството си

Ако живеете или почивате в района или сте настанени в хотел около лагера, имате идеалната възможност да добавите към лятната почивка на Вашето дете 1 или 2 седмици летен курс с английски език и забавления.

Ако детето ви не е свикнало да се отделя или да пътува само, може да ви предложим да бъдете настанени заедно в хотел в непосредствена близост и детето да посещава дневния курс.

Той се предлага от понеделник до петък, като включва една целодневна екскурзия. Неделята е оставена за семейството, но ако детето Ви желае може да се присъедини към новите си приятели и за неделята.

Децата, които са отседнали със своите родители,  идват в езиковия център всяка сутрин в 8.00 ч. и се включват към своята група за уроци или дейности според дневната програма. Дневните курсисти ще бъдат цял ден в лагера до настъпване времето за вечеря. В дните, когато са организираме дискотека, парти на плажа или театрално представление, дневните ученици имат включена вечеря и е добре да останат в лагера до 22 ч.

Транспорт от/до лагера

За ваше улеснение, срещу доплащане, можем да организираме транспорт сутрин и вечер от вашия хотел до лагера.

Нашите учители

Michael Dewar

Michael Dewar

Директор на Z camp

С над 10 години работен опит в летни лагери, аз разбирам какво е необходимо, да за гарантираме, че Вашето дете ще има най-възнаграждаващото, забавно и запомнящо се преживяване!

Като квалифициран преподавател по английски език, гарантирам, че преподавателският ни екип ще предостави обучение, в което децата не само ще подобрят нивото си по английски чрез заниманията в клас, но и чрез нашата забавна и ангажираща програма от дейности за свободното време.

03000c94

Ana Stegic

Треньор по волейбол и преподавател

Според Ана активното присъствие на учителя и изграждането на доверие с учениците е много по-важно от високотехнологичните класни стаи. В преподавателската си кариера Ана се е научила да се адаптира към различните личности и условия на работа. Обича музиката, новите книги, което не бива да ни изненадва, особено като знаем, че Ана е завършила Английски език и литература.

ClaudiaMolnar

Claudia Molnar (Molly)

Преподавател и директор учебна част

Клаудия (Моли) има над 20 годишен опит като преподавател по английски език, а понастоящем е президент на унгарския клон на международната асоциация на преродавателите по английски  (IATEFL). Клаудия Молнар има впечатляваща история на експерт по лингвистика и в момента й предстои докторантура по Мултилингвистика. Темата, по която специализира е развитие на рефлективното учене и изграждане на автономия на учащия, посредством правилното обучение на преподавателите. Тя е сертифициран изпитващ за изпитите на Британския съвет и други езикови селтификационни изпити.

Danielle Pisco

Danielle Pisco

Аниматор и Преподавател по английски

Дани е завършила английски език и култура и сега завършва магистратура по Викторианста литература към университета в Йорк.

Млада, енергична и изпълнена с ентусиазъм, Дани има особен интерес към английската литература, който е готова да сподели по интересен начин със своите ученици. Обича да работи в екип. Интересува се от музика, изкуство, история и обича да готви по различни рецепти. В часовете по готварство ще опитате някои от тях.

Ricky Howrie

Ricky Howrie

Преподавател по английски

Рики току що завърши своята магистратура по Световна литература и Култура. Той обича да се занимава с поезия, създаване на колажи и рисунки с мастило. Обича да свири на китара и да пише песни, което директно го определя като ръководителя на музикалната и художествена група в Z Camp.

Mike M

Michael Macdonald

Преподавател и директор учебна част

Майкъл е с над 20 години опит като преподавател по английски както в Англия, така и в Испания, където понастоящем живее. Освен това Майкъл е писател и партньор в издателска къща в Испания. Освен английски, Майк преподава и музика и със сигурност няма да стои надалеч от музикалната ни група. Той е уверен оратор и ще сподели това си умение с нашите курсисти часовете за напреднали.

Имате въпроси?
Обадете ни се: 02/ 90 777 20

Запишете се като попълните формата за регистрация

to top button