Екскурзии и свободно време в Sommercamp Deutsch

Untitled design (14)
Екскурзии

Екскурзите са част от програмата

Всяка седмица се провежда една целодневна и една полудневна екскурзия, като част от дестинациите са: аква-парк „Нептун“, Созопол, замъкът “Влюбен във вятъра” в Равадиново, пясъчни фигури в Бургас, разходка с лодка по река Велека и Беглик Таш.

Предлагат се и допълнителни екскурзии по желание до въжен парк Xchallenge, мини-голф в Царево и др.

Ето какво ще посетим това лято:

Бегликташ

IDY_1589

До Приморско, там където Странджа планина обгръща морския бряг, е скрито  мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ”. Децата ще усетят магията и духа на древните племена, обитавали тези земи. Наричано още и българския Стоунхендж, мистичното древнотракийско скално светилище е най-големият отпечатък, който са оставили траките по южното ни черноморие.  Това е мястото, където нашите предци са отдавали своята почит на Бога-Слънце и Богинята-Майка.

Пясъчните фигури в Бургас

2-z-camp-2019-седмица6-ден4-пясъчни-фигури

Едно от интересните и вече традиционни събития в Бургас през лятото е Фестивалът на пясъчните фигури. В приказния пясъчен град се появяват най-различни герои от детски филми като Шрек, Батман, Пепеляшка, Смърфовете, Малкият принц, пищни дворци и др. Деца и възрастни се забавляват на причудливо изваяните фигури, дело на сръчните ръце на творци от България и чужбина. Всеки посетил приказния град с удоволствие се връща всяка година и открива нови пясъчни фантазии, които оставят слънчеви спомени.

Разходка с лодка по река Велека

Без съмнение, устието на река Велека е едно от най-впечатляващите места по нашето Черноморие. Разходката с лодка по р. Велека ще остави във вашето дете ярък спомен и със сигурност ще поиска отново да го заведете на това приказно място. По време на разходката децата могат да видят каспийска блатна костенурка, черноврат гмурец, качулат корморан, малката черночела чайка, буревестник и много други птици.

Замък "Влюбен във вятъра" , с.Равадиново

IMG_2546

Замъкът в с.Равадиново, който се намира непосредствено до Созопол, наричан още замъка „Влюбен във вятъра”, е уникална атракция не само за нашата страна. Изграден от странджански камък, съдържащ следи от микродиаманти, замъкът променя цвета си в различното време на деня. Приказният разкош, сякаш излязъл от приказките, бронзовите скулптури, фонтанът на желанията, разходката в прекрасния парк, езерото с лебеди - всичко това ще остави емоционални спомени в децата. Те ще се забавляват и участвайки в игрите „Избягай, ако можеш“ или „Легендата“.

Царево - Миниголф

DSC_0794-3
В морската градина на Царево през 2018 откриха Мини голф игрище с 18 шампионатни дупки. Прекрасната локация в близост до морето и под прохладната сянка на дърветата в морската градина правят екскурзията особено приятна в горещите летни дни.

Созопол

eks14

Най-старият град по нашето черноморие, Созопол е любима и чакана екскурзия. Освен лятната туристическа глъчка, историческото наследство на траките, римляните и византийците е на всяка крачка: археологически разкопки, запазена крепостна стена, църковни икони и дървени иконостаси, калдъръмени настилки. Археологическият резерват Старинен Созопол е „арена“ на множество опознавателни игри за нашите лагерници.

 

Несебър

eks2

Страбон, Месамбрия или познатият на всички Несебър не спира да ни очарова със своите гледки и характерна архитектура. Древни гърци и тракийци, римляни, византийци и османци са оставили своя отпечатък в архитектурните исторически паметници, църкви и артефакти, събрани в градските музеи. А нашите лагерници се потапят в историята и културата му с куизове и образователни игри. Знаете ли, че според данни от древността, легендарният автор на басни Езоп е роден в Месебрия и е от тракийски произход?

Ченгене Скеле

IMG_20220824_110759

Ченгене скеле, Рибарско пристанище или просто Ченгенето – това е малко селище на 15 км южно от Бургас, пазещо рибарските традиции и до днес.

Името на залива е наследено от селището Чингане искелеси (също Цингене скела), намирало се на това място още през османско време. След 1972 година лодките на местните рибари са преместени на това място от бургаското пристанище, поради разширението му.

Днес, разположените в туристическия комплекс експозиционни къщички „Тайфа“, „Бурунтия“ и „Евксински понт“ повеждат на едно пътешествие из историята на Черно море, рибарските обичаи и бит на морските вълци. Тук могат да се наблюдават демонстрации на плетене на мрежи, заплитане на въжета и морски възли, дегустация на традиционни храни и представяне на техните поверия и легенди.

DSC_0070
DSC_0543
DSC_0897 Вечер на талантите
DSC_0886 (1)
DSC_0713 (1)
IMG_20220827_212022
DSC_1043 (1)
Вечерни занимания
При нас всяка вечер е различна

Когато слънцето се залезе, започват едни от любимите забавления в Sommercamp Deutsch. Всяка вечер след вечеря e планирано нещо различно. Подготовката на вечерната програма е една от големите задачи на екипа, когато се готвим за летния лагер. И докато някои от най-любимите забавления всички повтарят с удоволствие, то ние винаги се стремим да предложим нещо ново и изненадващо.

to top button