Екскурзии и свободно време в Sommercamp Deutsch

Z кемп, ден 11 - аквапарк, обща снимка на цялата група
Екскурзии

Екскурзите са част от програмата

Всяка седмица се провежда една целодневна и една полудневна екскурзия, като част от дестинациите са: аква-парк „Нептун“, Созопол, замъкът “Влюбен във вятъра” в Равадиново, пясъчни фигури в Бургас, разходка с лодка по река Велека и Беглик Таш.

Предлагат се и допълнителни екскурзии по желание до въжен парк Xchallenge, мини-голф в Царево и др.

Ето какво ще посетим това лято:

Бегликташ

IMG_20210728_105604_1 (1)
rpt

До Приморско, там където Странджа планина обгръща морския бряг, е скрито  мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ”. Децата ще усетят магията и духа на древните племена, обитавали тези земи. Наричано още и българския Стоунхендж, мистичното древнотракийско скално светилище е най-големият отпечатък, който са оставили траките по южното ни черноморие.  Това е мястото, където нашите предци са отдавали своята почит на Бога-Слънце и Богинята-Майка.

Пясъчните фигури в Бургас

2-z-camp-2019-седмица6-ден4-пясъчни-фигури

Едно от интересните и вече традиционни събития в Бургас през лятото е Фестивалът на пясъчните фигури. В приказния пясъчен град се появяват най-различни герои от детски филми като Шрек, Батман, Пепеляшка, Смърфовете, Малкият принц, пищни дворци и др. Деца и възрастни се забавляват на причудливо изваяните фигури, дело на сръчните ръце на творци от България и чужбина. Всеки посетил приказния град с удоволствие се връща всяка година и открива нови пясъчни фантазии, които оставят слънчеви спомени.

Разходка с лодка по река Велека

Без съмнение, устието на река Велека е едно от най-впечатляващите места по нашето Черноморие. Разходката с лодка по р. Велека ще остави във вашето дете ярък спомен и със сигурност ще поиска отново да го заведете на това приказно място. По време на разходката децата могат да видят каспийска блатна костенурка, черноврат гмурец, качулат корморан, малката черночела чайка, буревестник и много други птици.

Замък "Влюбен във вятъра" , с.Равадиново

IMG_2546

Замъкът в с.Равадиново, който се намира непосредствено до Созопол, наричан още замъка „Влюбен във вятъра”, е уникална атракция не само за нашата страна. Изграден от странджански камък, съдържащ следи от микродиаманти, замъкът променя цвета си в различното време на деня. Приказният разкош, сякаш излязъл от приказките, бронзовите скулптури, фонтанът на желанията, разходката в прекрасния парк, езерото с лебеди - всичко това ще остави емоционални спомени в децата. Те ще се забавляват и участвайки в игрите „Избягай, ако можеш“ или „Легендата“.

Царево - Миниголф

езикови ваканции в България за деца Z кемп, ден 32 - мини голф - 3 момчета са вдигнали стикове във въздуха
В морската градина на Царево през 2018 откриха Мини голф игрище с 18 шампионатни дупки. Прекрасната локация в близост до морето и под прохладната сянка на дърветата в морската градина правят екскурзията особено приятна в горещите летни дни.

Созопол

snapshot47

Най-старият град по нашето черноморие, Созопол е любима и чакана екскурзия. Освен лятната туристическа глъчка, историческото наследство на траките, римляните и византийците е на всяка крачка: археологически разкопки, запазена крепостна стена, църковни икони и дървени иконостаси, калдъръмени настилки. Археологическият резерват Старинен Созопол е „арена“ на множество опознавателни игри за нашите лагерници.

 

Несебър

20210811_122333

Страбон, Месамбрия или познатият на всички Несебър не спира да ни очарова със своите гледки и характерна архитектура. Древни гърци и тракийци, римляни, византийци и османци са оставили своя отпечатък в архитектурните исторически паметници, църкви и артефакти, събрани в градските музеи. А нашите лагерници се потапят в историята и културата му с куизове и образователни игри. Знаете ли, че според данни от древността, легендарният автор на басни Езоп е роден в Месебрия и е от тракийски произход?

Camel Park

IMG_20210728_132259 (1)

Всяко дете иска да види отблизо камила или пък да я поязди! Посещението на Camel Park, единственият в България и Източна Европа парк с камили, е чакано от всяко дете в лагера ни.

летни езикови ваканции за деца Z кемп, ден 30 - модно шоу, весела снимка на 3 маскирани деца Музикални идоли
езиков детски лагер на морето Z кемп, Ден 21 - момче легнало на земята с очертание около тялото, до него друго момче Криминална история
Z кемп, ден 11 - модно шоу космос, момиче с пола от метално фолио, гримирано с бели очи и зелен венец на главата Мода в Космоса
летни езикови лагери за деца Z кемп, ден 31 - караоке вечер, момиче пее пред микрофон Вечер на талантите
Z_camp fire Лагерен огън и Калата ни свири на гайда
Z кемп, ден 10 - лагерен огън, всички деца, и служители са седнали около огъня Лагерен огън на брега на морето
летни езикови лагери в България Z кемп, Ден 34 - рожден ден - реч пред тортата и не за първи път ... Рожден ден
Z кемп, ден 2, готварство - главния готвач с шапка и черпак Криминална история
Z кемп, ден 3, фоайе, група деца са застанали за снимка А къде са пуканките - кино вечер
Вечерни занимания
При нас всяка вечер е различна

Когато слънцето се залезе, започват едни от любимите забавления в Sommercamp Deutsch. Всяка вечер след вечеря e планирано нещо различно. Подготовката на вечерната програма е една от големите задачи на екипа, когато се готвим за летния лагер. И докато някои от най-любимите забавления всички повтарят с удоволствие, то ние винаги се стремим да предложим нещо ново и изненадващо.

to top button